Over mij

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Vivian van Kan geboren 23 juli 1980 te Liempde. Van origine ben ik fysiotherapeute, daar ben ik overigens ook pas later aan begonnen. Toen ik 25 jaar jong was merkte ik dat ik toch wat anders wilde gaan doen. Had altijd al interesse in het menselijk lichaam en was op zoek naar een studie/beroep waarbij het met mensen omgaan en het menselijk lichaam samen kwamen. Dus startte ik met de studie fysiotherapie wat ik echt erg interessant en leuk vond. Daarna heb ik mijn beroep als fysiotherapeute 3 jaar uit mogen voeren wat ik met veel liefde en plezier heb gedaan! Echter miste ik wat binnen dit mooie beroep. De hele korte tijd die je maar had om te behandelen en vooral te weinig tijd om je echt te verdiepen in de cliënt die jou om hulp vroeg. In mijn ervaringen als fysiotherapeute kwam ik er achter dat er zoveel mensen zijn die elk jaar weer terugkwamen voor dezelfde klacht. Ik vroeg me dan ook af wat daar dan de oorzaak van is dat deze klachten toch elk jaar weer terugkomen. In deze tijd kwam de alternatieve geneeskunde ook op mijn pad. Ik kan het eigenlijk wel benoemen als thuiskomen. Door de holistische visie dat lichaam en geest echt samen gaan sprak mij volledig aan. Vooral dat vaak lichamelijke klachten te herleiden zijn naar geestelijke blokkades. Natuurlijk kwam dit in de studie fysiotherapie ook naar voren en was dit een belangrijk item. Echter in de praktijk is er gewoon letterlijk te weinig tijd voor. Daarom heb ik het roer omgegooid, ik wil graag met mijn cliënten naar de oorsprong van de klacht zodat we deze aan kunnen pakken en ervoor kunnen zorgen dat deze in balans blijven zodat eventuele fysieke klachten niet meer terugkomen. Ik heb om nu te komen waar ik ben verschillende opleidingen genoten waaronder; De Hogeschool voor Ayurvedische massagetherapie, verschillende meditatiecursussen, de Santai Guasha therapie opleiding en afgelopen 2 jaar de BOCAM therapie opleiding in Tilburg. Waardoor mijn rugzakje met tools rijkelijk gevuld is met enerzijds de westerse geneeskunde en anderzijds de chinese geneeswijzen. Dit tezamen maken mijn Guasha therapie  behandelingen ook compleet zodat je kunt werken volgens de 5 natuurgerichte principes. Zie hiervoor ook de uitgebreide beschrijving in het tabblad over de 5 natuurgerichte principes.

Werkwijze

Bij een eerste afspraak voor een Guasha therapie behandeling zullen we eerst een anamnese afnemen om de klachten goed in kaart te brengen. Ik werk met het programma van Evicare dat wanneer je een afspraak inplant je tegelijk een vragenlijst kunt invullen zodat de anamnese tijdens de eerste afspraak niet te veel tijd in beslag neemt. Evicare zorgt er tevens voor dat afspraken netjes bijgehouden worden en nota’s verstuurd worden. Daarnaast zal ik een onderzoek uitvoeren alvorens aan de behandeling te beginnen. De Guasha behandeling voor de rug duurt gemiddeld een uurtje. Bij de benen kan de behandeling wel 1.5 uur in beslag nemen. Naast de Guasha therapie krijgt u ook adviezen/oefeningen mee om beter in balans te blijven of te komen. Dat kunnen oefeningen zijn en/of voedingsadviezen gericht vanuit de Chinese geneeswijzen meegekregen van de BOCAM opleiding.

Vervolgens maken we een afspraak om een behandeltraject in te gaan. Hoeveel behandelingen een bepaalde klacht met zich meebrengt is moeilijk van te voren te bepalen. Ieder mens en klacht is verschillend bij de een gaat het proces heel snel en de ander heeft wat meer tijd nodig.

Ik ben al sinds 2014 aangesloten bij beroepsvereniging de BATC  en heb een AGB-code. Het is mogelijk dat u de behandelingen eventueel gedeeltelijk vergoedt kunt krijgen via uw zorgverzekeraar via Zorgverzekeraars-2022.pdf (batc.nl) kunt u zien wat dat voor u in houdt.

Ik werk samen met verschillende therapeuten op verschillende gebieden waaronder, praktijkondersteuners van verschillende huisartsen, fysiotherapeuten waaronder manueel therapeuten, osteopaat, acupuncturist, en verschillende natuurgeneeskundige therapeuten met verschillende specialisaties. Hier vinden soms onderlinge doorverwijzingen plaats en altijd in overleg met de cliënt.

Maar we moeten het belangrijkste niet vergeten dat je jezelf hiermee een mooi kado kan geven!!

Bij deze staat de koffie/thee dan ook klaar en hoop je een keer te mogen ontmoeten binnen mijn praktijk!