Nieuwsbrief


11-06-2019

 

Vanaf 15 juni 2019 praktiseert de Relaxoloog weer op een nieuw adres. De van Hugenpothstraat 11 5282 PJ Boxtel!!

 

De routebeschrijving wordt hierin dan ook binnenkort op aangepast.

 

 

 

26-12-2017

Hoi lieve mensen.

 

De Relaxoloog gaat verhuizen!! Ook nieuwsgierig geworden kom dan vanaf januari 2018 maar eens kijken!

Het nieuwe adres is Spinster 7 5283 XB Boxtel. We zetten nu alle zeilen bij om op tijd klaar te zijn!

 

Tot volgend jaar!!

 

 

12-08-2017

Nou dat is weer even geleden. Wel 2,5 jaar mm ben geloof ik niet goed in nieuwtjes delen haha.

Er is ook weer zoveel gebeurd de afgelopen jaren. Mijn praktijk ‘staat’ zoals ze dat weleens zeggen toch?

Ondertussen werk ik alleen nog maar in mijn praktijk zodat ik nog meer beschikbaar ben voor mijn cliënten.  Dat was mijn doel ook toen ik aan mijn praktijk begon en dat is gelukt!!! Jippie!!

Wat een mijlpaal! Heerlijk om de doelen waar je naar streeft ook te behalen.

Ondertussen heb ik mijn netwerk in therapeuten en praktijkondersteuners uitgebreid, zodat mensen sneller op het juiste behandeladres terechtkomen. Wanneer ze bij mij niet geholpen kunnen worden, dat er legio aan adressen zijn waar ze voor die specifieke klacht wel snel terecht kunnen en geholpen kunnen worden en zo weer vice versa.

Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel cliënten zo snel mogelijk van hun klachten afhelpen. Dat zou je immers zelf ook willen.

Mijn cliënten verkrijg ik nu hoofdzakelijk via via of via Facebookberichten. Dat is geweldige reclame!!

Op dit moment ben ik druk bezig met het afronden van mijn opleiding Santai Guasha therapie in Geldrop. Bij meneer Santai Guasha Harris Sleegers. De Guasha man van Nederland. Wat mag ik weer mooie dingen leren. Ondertussen praktiseer ik al vaak Guasha binnen mijn praktijk en de resultaten zijn verbluffend. Ben je benieuwd wat het inhoud? Kijk dan even op de site onder Therapieën onder het kopje Guasha therapie, daar staat alles beschreven over wat Guasha is, de historie en hoe de behandelingen werken.

Verder vind ik het heerlijk om mijn cliënten op verschillende manieren van hun klachten af te helpen, mijn rugzak is ondertussen rijkelijk gevuld met ervaring, kunde en een geschiedenis uit de medische reguliere wereld. Het puzzelen wat het beste bij iemand past qua behandeling, toch de fysiotherapeutische aanpak? Of toch meer vanuit de Ayurvedische kant bekijken of wat er nu meer op mijn pad komt de meer Chinese geneeswijze of eventueel een combinatie daarvan. Elk persoon is anders en verdiend dan ook een individuele aangepaste behandeling.

In de toekomst wil ik me ook bij laten scholen richting de TCM of in ieder geval de basis daarvan. Zodat er wat achtergrond informatie beter te vertalen is voor mij en de cliënt.

Maar goed dat is de iets verdere toekomst, laten we nog even in het hier en nu blijven waar ondertussen weer prachtige doelen zijn behaald! Jullie zijn in ieder geval weer op de hoogte van mijn bezigheden. Ik hoop dat de volgende nieuwsbrief niet zo lang op zich laat wachten haha.

 

30-03-2015

 

Het Diploma Ayurvedisch Massagetherapeut is in the pocket!!!

De tijd is echt voorbij gevlogen, wat een leuke tijd was het om met collega therapeuten de kneepjes van het vak te leren! Iedereen bij deze dan ook heel erg bedankt voor de leuke en leerzame tijd! Dus dat betekent nu aan de slag als Ayurvedisch massagetherapeute!!! Binnenkort ga ik samen met collega ayurvedisch massagetherapeut Ayurvedische massagedagen organiseren waar je door 2 masseurs gemasseerd kunt worden. Zo beleef je de massage op de beste manier, zo wordt het immers in Zuid-India ook toegepast , daar masseren ze minstens met 3 tot 6 masseurs. Wil je dit ook een keer ervaren hou dan mijn facebookpagina goed in de gaten!!!

 

 

12-03-2015

De Relaxoloog stond gisteren in de MooiBoxtel krant!! Wat is het een mooi stuk geworden!! Ik heb er al veel leuke reacties op gehad!! Ben er echt superblij mee!!

IMG_5564

Sinds dat ik eindelijk mijn AGB-code heb ontvangen wordt het langzaam wat drukker in de praktijk! Heel erg fijn! Dat houd in dat ik klachten beter kan gaan behandelen en beter de tijden in kan gaan plannen, zodat de klachten op een beter therapeutische en snellere manier verbeterd kunnen worden. Nu kan ik echt mijn werk gaan doen zoals deze bedoeld is. Heerlijk om tevreden klanten weer los te laten en weer eens over een half jaartje te zien, om te kijken of er nog wat te doen staat of gewoon goed gaat, een soort APKtje.

 

Nog een paar weekjes en dan is de Relaxoloog ook vakkundig Ayurvedisch massagetherapeut!! De opleiding van 7 maanden ga ik nu al missen! Het is een superleuke opleiding! Er komt veel historie en vakspecialisme aan bod. Robert Swami Persaud  weet de Ayurveda (inzicht in het leven) op een prachtige inspirerende manier te vertellen wat je nooit meer zult vergeten!! Robert grote dank daarvoor!

 

De Relaxoloog gaat per 1 april ook iets omhoog met de prijzen, deze zullen per 1 april zichtbaar zijn op de site en vanaf die datum ingaan. Deze prijzen hebben met kwaliteit van de olie te maken. Ik werk voornamelijk met echte Ayurvedische olieen die vanuit Zuid-India worden geimporteerd. Ik wil graag kwaliteit aanbieden wat samengaat met de massages. Die kwaliteit zul je als klant ook zeker merken als u bekend bent met verschillende massages. Nu worden de behandelingen ook vergoedt maar als het goed is mag dat u nog steeds niet weerhouden een behandeling te ondergaan.

 

29-01-2015

Er is weer in korte tijd veel gebeurd kan ik je vertellen!!!

De Relaxoloog is verhuisd!! Het nieuwe adres is Corpus 65 geworden, alles is weer netjes ingericht en weer klaar om te beginnen!!
Ik ben ook sinds December druk bezig om mijn AGB-code te krijgen zodat mensen behandelingen bij mij vergoedt gaan krijgen via de zorgverzekeraar!!

Ik heb alles toegezegd gekregen echter het declaratienummer laat even op zich wachten.

Zodra deze binnen is laat ik dat natuurlijk even weten!

Ook zit ik niet stil met de Ayurvedische massagetherapie, daarmee zijn we flink in de weer om de kneepjes van het vak en de specialistische olie in de vingers te krijgen. Het is heerlijk om te krijgen maar vooral heerlijk om te doen!

Bij de mijn bereopsvereniging doe ik ook een paar cursussen zodat het voor client, behandelaar en zorgverzekeraar overzichtelijk en duidelijk is wat ik doe.

 

Dus genoeg om te leren en te doen!! En van te genieten natuurlijk!!

 

Tot snel!!

 

 

 

06-12-2014

En hebben jullie ook zo’n fijne Sinterklaasviering gehad net als wij?

Ook altijd weer fijn als het voorbij is. Dan kunnen de kindjes weer rustig slapen…

De Sint is ook bij De Relaxoloog geweest!!! Vandaag 06-12-2014 sta ik in het Algemeen Dagblad Magazine!!!! Foto’s volgen nog, krijg ze op de een of andere manier even niet op de site.. Dat heb je weleens..

Een paar weken geleden op de opleiding Ayurvedische massagetherapie aan de Hogeschool te Nijmegen, kwam er bij toeval een fotograaf van het AD langs en zag ons allen met vette geoliede koppen en handdoeken om ons hoofd door de gang lopen van het gebouw waar hij ook was.

Dit wekte zijn nieuwsgierigheid en moest weten wat wij aan het doen waren op die zondagochtend. Daarbij bood hij aan om foto’s van ons te maken en hier een artikel over te plaatsen in het AD!!

foto

Een week later werd ik gevraagd om een interview te geven over deze dag.

Ja dat wilde ik wel natuurlijk!!! Wauw wat leuk is het geworden!!

Ik kan nu de foto’s niet laten zien maar wel het geschreven stuk!!

Komt ie:

Niet bang zijn een lijf beet te pakken

Heeft u zichzelf vandaag al eens goed onder de ayurvedische loep laten nemen? Niet? Geeft niks, Vivian van Kan (34, links) zag ook pas een paar maanden geleden het licht. Maar nu is ze in de weekenden druk in de weer om in Nijmegen ayurvedisch massagetherapeute te worden. Dat betekent deels theorie van de eeuwenoude Indiase ayurveda (ayus = leven, veda = kennis) en veel praktijk in het Ayurveda Health Center van Robert Swami Persaud. Afwisselend is ze proefpersoon en behandelend massagetherapeute om, jawel, de kneepjes van het vak te leren. ,,Je moet niet bang zijn om een lijf beet te pakken.”

 

Dat is bij de Boxtelse geenszins het geval, want Van Kan is van origine fysiotherapeute. In die rol begon het te knagen: een blessure behandelen zonder tijd te nemen voor de achterliggende (psychische) oorzaken gaf te weinig voldoening.

 

Van Kan zocht verder in de alternatieve/homeopathische hoek. Ze noemt zich nu ‘relaxoloog’ en probeert als aankomend ayurvedisch massagetherapeute bij haar cliënten lichaam en geest beter in balans te brengen. Onlangs bleek bij een uitvoerige ayurvedische check dat ze zelf inmiddels ‘keigoed’ in balans is. Nu nog ‘even’ de rest van Nederland zien te overtuigen dat het zoeken naar evenwicht en de mens als geheel beschouwen meer energie oplevert. ,,Ik was hier vanaf de eerste minuut ‘verkocht’. Bij andere opleidingen voelde ik me alsof ik werd leeggezogen. Hier schiet ik aan het einde van de dag tegen het plafond van de energie.”

 

[einde tekst]

 

Gaaf he!!!!! Supertrots!!! Mij weekend kan niet meer stuk!!!

Fijn weekend gewenst!!

 

Lieve groet en tot snel

 

 

14-10-2014

Mijn aanbieding staat nog steeds!! 1 uur ontspanningsmassage met een half uur gratis Ayurvedische massage dus 1,5 uur massage voor de prijs van 1 uur!! Ik neem echter voor de ayurvedische massage alleen vrouwen aan! Ik heb al wat tevreden klanten gehad het is echt een aanrader!!

 

Tot snel!!

 

20-09-2014

Hey hallo!!

De vakantieperiode is weer voorbij en hoop dat iedereen weer vol goede energie is begonnen!

Ik heb natuurlijk ook niet stil gezeten en heb ondertussen veel leuke en lieve klanten mogen masseren en helpen!! Geweldig krijg er zoveel energie van!!

Elke keer komt de gedachte weer naar boven ‘was ik maar veel eerder begonnen!!’ Maar goed, ik beschouw het maar als een heel goed teken natuurlijk.

 

Afgelopen weekend was de eerste bijeenkomst van de opleiding Ayurvedische massagetherapie van Robert Swami Persaud in Nijmegen.

Wat een inspirerende man en weekend!! Het zijn toch wat uurtjes die je zo doorbrengt maar niet 1 minuut was saai. Ik zit er nog vol van en kan niet wachten tot het volgend studieweekend weer start! We hebben de historie van de Ayurveda bestudeerd en de eerste handgrepen voor de massages.

 

Wat natuurlijk erg bijzonder van de Ayurveda is is dat deze levenswijze al meerdere eeuwen bestaat en nog steeds werkt. Voor meer informatie over Ayurveda zou je het boek van Robert Swami Persaud kunnen aanschaffen en er is natuurlijk genoeg te vinden in andere boeken of internet. Het is in ieder geval zeker de moeite waard om er eens in te duiken.

 

Nu snapt u dat ik natuurlijk de Ayurvedische handgrepen en gevoel van massage onder de knie moet krijgen, dat lukt natuurlijk alleen door veel te oefenen. Nu het volgende, ik zoek nog proefpersonen.

Nu heb ik de volgende actie:

Bij een massage van 1 uur nu gratis een half uur ayurvedische massage erbij  dus een massage van 1,5 uur voor de prijs van 1 uur!!!

Interesse? Laat z.s.m iets weten dan plannen we meteen een afspraak in!!

De koffie/thee staat klaar!!

 

20-05-2014

Afgelopen 18 mei ben ik ook naar de open dag geweest voor de opleiding Ayurvedische massagetherapeut. Dit was heel erg interessant!! Aanstaande september start de opleiding. Hieronder staat beschreven wat Ayurveda inhoud mocht je er nog niet van gehoord hebben.

Ayurveda is een hindoeïstische gezondheidsleer uit India, dat (volgens de traditie) door de goddelijke kosmische geest Brahman is geopenbaard. De Ayurveda heeft een religieus geïnspireerde visie op alles wat met de totale gezondheid van lichaam en geest te maken heeft. Het woord Ayurveda is een samenstelling van het woord āyus wat betekent “leven” of “levensprincipe”, en het woord veda dat refereert aan een kennissysteem. “Ayurveda” kan shutterstock_185393438derhalve vertaald worden als “kennis van het leven”. De centrale ayurvedische gedachte is dat een ziekte eerst in de geest ontstaat, en zich pas na herhaald genegeerd te worden in het lichaam manifesteert. Uitzondering daarop zijn genetisch bepaalde ziekten. De moderne ayurveda stelt echter dat slechts 10 tot 20 procent van ziektes een genetische oorzaak heeft. Illustratief voor dit principe is de oud-Indiase uitspraak “Als je wilt weten hoe je lichaam morgen is, kijk dan naar je gedachten van vandaag.” Over het ontstaan van Ayurveda bestaat veel onzekerheid, maar aanhangers beweren dat het zich meer dan drieduizend jaar geleden in India ontwikkelde. Ayurveda is oorspronkelijk gebaseerd op oude teksten in het Sanskriet, de Charaka Samhita en de Susruta Samhita. De Charaka Samhita is vooral een lange, filosofische tekst, aangevuld met een grote hoeveelheid hygiënische en medische informatie. De Susruta Samhita daarentegen is vooral bekend vanwege de vele uitgebreide beschrijvingen van chirurgische ingrepen. Ondanks het feit dat deze teksten nog steeds de basis van de Ayurveda vormen is de ontwikkeling niet stil blijven staan. Ayurveda heeft tevens een stimulerende wisselwerking gehad met andere systemen zoals de Sweda welk voortkomt uit het Tibetaans boeddhisme.

 

 

20-05-2014

Hey hallo weer even wat te vertellen..

Ik zit natuurlijk niet stil..

Bjorn van de Langenberg

Vorige week heb ik een afspraak gehad met Bjorn vd Langenberg om eens te brainstormen over wat we eventueel voor elkaar kunnen betekenen.

Bjorn vd Langenberg is eigenaar van Supersportevents.

Even voorstellen dus..

Bjorn is oprichter en eigenaar van Super Sport Events. Hij heeft 28 jaar voetbalervaring en door deelname aan hardloopevenementen zoals de Zevenheuvelenloop, de Ten Miles en Halve marathons ook veel hardloopervaring. Sinds 3 jaar is Bjorn vooral actief als mountainbiker en wielrenner met als hoogtepunt zijn 7 beklimmingen tijdens Alpe d’HuZES. Daarnaast heeft hij ook vele toertocht klassiekers gereden zoals de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en verschillende mountainbike marathons.

Personal Coach
Bjorn wil door middel van personal coaching beginnende hardlopers en fietsers begeleiden naar een hoger niveau. Samen doelen stellen, grenzen verleggen en toewerken naar een topprestatie!
Tijdens zijn lessen komen verschillende onderdelen aan bod zoals verbetering van de conditie, trainingsopbouw, materiaal en techniek.

Hiernaast organiseert Bjorn ook veel op het gebied van sport voor meer informatie check de site www.supersportevents.nl

Nu gaan we samenwerken op het gebied van sport, waarbij Bjorn de clienten traint en ik bij eventuele fysieke klachten met Bjorn samen de clienten kan gaan begeleiden in het herstelproces.

Ik heb er zin in!

 

10-05-2014

Deze week weer een paar leuke klanten mogen behandelen!

Erg goede reacties hierop zie ook op facebook!

Ik bulk van de energie, het is zo leuk om te doen en vooral als klanten tevreden zijn!

Dus twijfel je nog? Niet doen kom gezellig een keer, maak een afspraak de koffie staat klaar!

Fijn weekend en geniet van moederdag!

 

02-05-2014

 

Hey hallo!!

Ja daar is die dan, mijn eerste nieuwsbrief!!

Volgende week zondag is het Moederdag!!!

IMG_4164

Mijn cadeaubonnen zijn binnen!! Ik denk dat dit een heel mooi cadeau voor een heel bijzonder mens mag zijn toch??

IMG_4111